Arqdesign Byggprodukter

Adress: Box 448, 57325 Tranås

Telefon: 0140-38 61 00

Hemsida: www.arqdesign.se

Fönster och balkonger är vår specialitet. Vi tillverkar och monterar produkter för unika lösningar inom balkongräcken, balkonginglasningar och fönsterrenovering.
 Arqdesign står för arkitektur, kvalitet och design. Med flera av de mest rutinerade och kunniga medarbetarna i branschen är vi gärna din samarbetspartner - oavsett om du är arkitekt, byggherre eller byggentreprenör.

PRODUKTER

Våra produkter är utvecklade för att användas långt in i framtiden.

För att säkerställa minimalt underhåll och en god ekonomi i ägandet är våra produkter i huvudsak tillverkade av underhållsfritt material som strängpressade aluminiumprofiler, glas och rostfritt fästmaterial.

I vår produktutveckling prioriterar vi design, nytänkande och smarta lösningar, men också enkelhet är viktigt. Funktion och säkerhet är självklarheter som vi aldrig gör avkall på.

För oss är varje uppdrag unikt och därför anpassas våra produkter för varje enskilt projekt.

 

 

BALKONGRÄCKEN

VISION är vår serie där vi försöker förverkliga de arkitektoniska kraven på balkongräcket vid framförallt nybyggnation.
Här är några exempel på våra lyckosamma utvecklingar:
Geniala infästningar av glas, som t ex kan skapa en känsla av svävande glas som balkongexteriör. Dold plattkant, som skapar elegans när räckets beklädnad är placerad bakom räckets stolpar. Smäckra gallerräcken med gallerpinnar infästa mellan stolparna och helt osynliga infästningar.

Frågan är om det finns något som så tydligt markerar när huset byggdes som balkongens designelement. Slät beklädnad och runda handledare är typiskt 30-tal. På 40-talet blev det inne med sinusprofilerad plåt. Räta vinklar och platta handledare, gärna i kombination med en galleröppning, är en tydlig 50-talsmarkör. På 60-talet gjorde de synliga utanpåliggande stolparna entré. Vår produktserie TRADITION speglar utvecklingen.

FUNKTION är räckes-serien som utmärks av framför allt rationell tillverkning och montering. Här finns stor flexibilitet vad gäller beklädnad. Profilplåt, skivor, perforerad plåt, glas  och gallerpinnar är de vanligaste exempeln.

Utöver balkongräcken tillverkas även loftgångsräcken och räcken till franska dörrar i respektive serie. Skiljeskärmar till balkonger och balkongtak ingår också i vårt sortiment.

BALKONGINGLASNING

Våra balkonginglasningar finns i två grundutföranden: PROMA Helglassystem där glasluckorna saknar synliga profiler. PROMA Smalramssystem med smala vertikala profiler, vilket är en tät och mycket stabil konstruktion.
Våra system har en smäcker design vilket gör at

t de lätt smälter in på de flesta fasader och därmed även passar utmärkt som tillvalsinglasning.
Funktionen är sådan att luckorna skjuts i ett spår och viks in för parkering intill vägg eller vid hörn. Detta gör att balkongen i öppet läge blir lika luftig som en oinglasad balkong.
Inglasningen utförs både som luckor från balkongräckets beklädnad och uppåt eller som våningshöga dörrar.

 

FÖNSTERRENOVERING

Som fastighetsförvaltare vet du vilket jobb det är att måla och underhålla träfönster. Alternativet att byta till nya fönster faller ofta på kostnaden. Den goda nyheten är att det finns en smartare lösning.
Fönsteruppgradering kallar vi åtgärden som inte kräver ingrepp i fasad eller fönstersmyg, som går snabbt att genomföra, med små störningar för de boende. Resultatet blir ett i det närmaste underhållsfritt trä/aluminiumfönster.
Åtgärden är särskilt lämpad för fastigheter med kopplade fönster från 1930-1970 och speciellt vid putsade fasader. De grundläggande arkitektoniska värdena bibehålls genom att dimensioner och utseende på fönster inte ändras.

Content

Du som företagare har möjlighet att profilera ditt företag i vår sökmotor.
Vi erbjuder två paket, brons och guld där guldpaketet är vårt mest omfattande och innehåller en utökad möjlighet att presentera video på er företagssida, logotype i bannerformat samt även närvaro under menyn Utvalda leverantörer.


Följande länkar beskriver Guldpaketet och Bronspaketet


För mer information gällande våra paket samt vårt erbjudande kontakta oss på 08 501 08 710 eller skicka ett mail till annons@jntpublishing.se